Ouder en peuteryoga

Ouder en peuteryoga

Bij ouder en peuteryoga maak je als ouder samen met je peuter spelenderwijs kennis met yoga. Een vast moment kwaliteitstijd in de maand. Peuters genieten van de aandacht, het bewegen, het ontdekken van de zintuigen en het spelen met de adem.
Gaan we deze week naar de dierentuin? Naar het strand en de zee? Of bakken we pizza’s op elkaars rug? Aan de hand van een boek, verhaal of thema gaan we samen op ontdekkingstocht.

 

Waarom nu al beginnen met yoga?

Peuters zitten in de fase dat ze hun lichaam steeds meer gaan verkennen. Ze kunnen zich verbazen over de mogelijkheden en genieten vaak van het uitproberen van nieuwe dingen. Deze ervaring van het kunnen en het mogen proberen van nieuwe dingen is enorm belangrijk. Peuters hebben nodig dat ze in een veilige omgeving op ontdekkingstocht mogen gaan, soms met hulp, soms alleen. Dit versterkt hun wil om te leren en te proberen. Daarnaast zorgt yoga ervoor dat peuters fysiek sterker en geestelijk evenwichtiger worden. Ze komen meer in contact met hun lichaam en leren ook rust te nemen. Hoe fijn om daar nu al mee te beginnen?

 

Maar ik heb helemaal geen ervaring met yoga…

Geen enkel probleem! Bij peuteryoga ligt de nadruk op het plezier maken samen. Plezierig bewegen in je lichaam en plezierig samen zijn met je peuter en de andere kinderen. We herhalen de oefeningen meestal. Peuters genieten van herhaling. Dat heeft hun voorspelbaarheid en daarmee rust.
Ben je juist een gevorderde yogi? Ook prima. De focus ligt nu op het samen met je peuter intensief bezig zijn. De afwisseling tussen de oefeningen is soms wat sneller, soms wat langzamer. We gaan voor inspanning én ontspanning.

Ouder en peuteryoga is trouwens ook erg leuk voor oma, opa, tante, grote broer of zus of oppas.
Daarmee ook leuk om cadeau te geven!

 

Praktisch

Op dit moment zijn er geen yogalessen gepland.

Goed om te weten

-Een kwartier voor aanvang van de les gaat de deur open.
-De lessen vinden 1x per maand plaats op de eerste zondag van de maand. Tijdens feestdagen en vakantieweken is er geen les.
-Betaling graag per overschrijving voor aanvang van de les onder vermelding van naam van je kind en de datum van de les.
-Rekeningnummer: NL 75 RABO 0317 0868 55 t.n.v. Jorine Broos Coaching
-De algemene voorwaarden zijn te vinden op jorinebroos.nl/algemene-voorwaarden-yoga, desgewenst stuur ik ze naar je op.

 

Wil je meer weten, stuur een berichtje

3 + 13 =

Meer informatie

Jorine Broos

Jorine Broos

hooggevoelig hoogbegaafd nieuwsgierig - creatief invoelend - praktisch
Op het gebied van hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid ben ik ervaringsdeskundige.Lees meer...

Ik wil meedoen!

Neem contact op