De coach wie ben ik

“toegang tot je scheppend vermogen is dé sleutel tot de toekomst”

Een jong bedrijf met een oude ziel.

Jorine Broos Coaching is opgericht in 2017. Een jong bedrijf, met een oude ziel. Ik voel me echter al heel lang coach. Het is een tweede natuur voor mij.

Op het gebied van hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid ben ik ervaringsdeskundige. Als hoogsensitief en hoogbegaafd kind liep ik er tegenaan dat ik niet wist hoe ik mezelf kon uiten. Ik hield alle emoties binnen en dit brak me na verloop van tijd op. Ik raakte oververmoeid van het alsmaar ophouden van de schijn en lief zijn voor de ander. Met vallen en opstaan leerde ik manieren om wel te laten zien waar ik mee bezig was. Het voelde, zeker in het begin, veiliger om mijn emoties te laten zien via tekenen, dans of schilderen, dan er over te praten. Hierdoor ervoer ik de kracht van het contact met mijn scheppend vermogen. Creëren geeft een opening naar de plek waar de creatie vandaan komt.

Dat ik met kinderen wilde werken wist ik vanaf jonge leeftijd al. Ik heb een groot hart en heb veel te geven. In mijn werk als leerkracht, remedial teacher en pedagogisch medewerker heb ik kinderen via verschillende wegen geobserveerd en begeleid. Hier ontdekte ik het belang van het echt kijken naar een kind en de ouder. Het verhaal is zoveel groter dan het gedrag dat zichtbaar is. Als coach haal ik veel informatie uit het zien van het kind, hoe het beweegt, hoe het reageert op anderen en op de ouders. Bij de ouder is er ook veel te leren over het kind. De ouders kennen het kind het beste en hun contact gaat dieper dan welk ander contact. Daarnaast gebruik ik mijn intuïtie, ervaring en opleiding. Die geven mij de mogelijkheid dieper te kijken. Ik kijk naar het hele plaatje.

Jorine Broos Coaching

Logo

Kijk eens naar een boom. Of neem een boom in gedachten. Moet er iets aan veranderen? Moet die ene tak meer naar links groeien? Is hij te klein of groot? Is hij te veel aanwezig of neemt hij niet genoeg ruimte in? Zijn de kleuren van het blad te groen? De stam net niet de juiste kleur bruin?

NEE.

Een boom is altijd klaar. Precies goed zoals hij is. Misschien blaast de wind er wel een tak af. Zelfs dan zie je dat er een tak af is en aanvaard je het zoals het is. Elk jaar zal de boom groeien en veranderen, dat is zeker. Als je een boom bekijkt, heb je altijd het gevoel dat hij af is. Op deze manier kijk ik naar kinderen.

Boosheid, enthousiasme, verdriet, blijdschap, onrust het hoort er allemaal bij. En dat is soms, voor het kind zelf of voor de ouders, best lastig. Daarom is begeleiding soms zo fijn. Zodat je het niet alleen hoeft te doen.

Groeien

Met het groeien van het kind, krijgt de ouder de uitnodiging net zo hard mee te groeien. Daarbij ervaar je groeipijnen en blinde vlekken. Je kan frustratie voelen, je gaan overschreeuwen, je terugtrekken, oftewel: je raakt in de knoop. Dan is er een frisse blik nodig om voorbij de groeipijn te komen. Om na de storm, bij het beeld van de boom blijvend, je plek te vinden in je nieuwe vorm.

Interesse of vragen?

Jorine Broos

Jorine Broos

hooggevoelig hoogbegaafd nieuwsgierig - creatief invoelend - praktisch
Op het gebied van hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid ben ik ervaringsdeskundige.Lees meer...