Verschillende werkvormen

Als coach beoefen ik het vak dat ik altijd al deed, invoelend en individueel werken, volledig afgestemd op het kind en de situatie. Door middel van het aandragen van praktische mogelijkheden en oplossingen help ik ouder en kind zich weer prettig te voelen.

In mijn loopbaan heb ik vele trainingen gevolgd in zeer diverse gebieden.

Mandala tekenen

Mandala tekenenVoor mij gaat mandala tekenen over het spelen met ‘missers’ en het zien van de mogelijkheden daarin. Op het moment dat je een mandala aan het maken bent en je maakt een fout, ga je dat niet weggummen. Je gaat op zoek naar hoe je de fout kunt opnemen in het geheel. Bijvoorbeeld: herhalen van dezelfde vorm, een vorm die op je mandala ligt, enzovoort. Het goed willen doen is misschien wel iets om naar te streven, maar het kan ook erg saai zijn. Jouw mandala is je eigen uiting en daarin schuilt je kracht. Je bent uniek op je eigen manier.

Deugden

DeugdenHet deugdenproject is een internationaal initiatief om deugden, positieve eigenschappen, in het dagelijks leven toe te passen. Het nodigt uit verantwoordelijkheid te nemen voor verandering. Het kan gebruikt worden voor jong en oud, bij individuen, gezinnen, scholen en organisaties. Het geeft mij handvatten om kinderen aan te spreken op de vele kwaliteiten die ze in zich hebben. Waarvan het heerlijk voor hen en hun omgeving is als ze zich daar bewust van zijn. En om ze te laten groeien. Het is een basis voor mijn positieve benadering van kinderen. Achter elk gedrag zit namelijk een deugd.

Kinderyoga

In de kinderyoga opleiding die ik heb gevolgd, zag ik veel van mijn passies samenkomen. Het is creatief, actief, speels, onderzoekend, spiritueel en bewust. Het heeft als doel om op een speelse manier de kracht van het kind naar boven te halen. Het verbetert het contact met je lichaam, geeft handreikingen voor lastige momenten en bekrachtigt je eigenheid.

Mindfulness/meditatie

MindfulnessDe dag beginnen met meditatie geeft het gevoel van een rode draad door de dag. Het legt voor mij de focus op de verbinding met mijn lichaam en gevoelens. De dag eindigen helpt de dag los te laten en dieper te slapen. Mindfulness voegt daar voor mij een laagdrempelige manier van begeleide meditatie aan toe. Het helpt om anders naar de gebeurtenissen in mijn leven te kijken. Vanuit het idee dat alles erbij hoort.

Zingen

Zingen (copy Hapé Smeele)Via zang spreekt er een stem in mij, die ik soms lastig vind te horen of te verstaan. Tijdens het zingen is die altijd aanwezig. In klank zit zoveel meer dan een liedje. Het is een uitdrukking van wat van binnen speelt. Daarnaast biedt het ruimte tot reflectie om te onderzoeken wat er met je gebeurt tijdens het zingen. Waar gaat het soepel? Waar of wanneer loopt het stroef?

Dansen

DansenNet als met zingen geeft dansen voor mij een uiting aan de binnenwereld. Waarom je lichaam soms bepaalde bewegingen wil maken, is niet altijd te duiden. Maar het heeft mij wel geleerd dat ons lichaam zoveel wijzer is dan hoe wij er in het algemeen over denken. Ik vind het bevrijdend om mijn lichaam te laten spreken in beweging, iets dat we elke klein kind nog zien doen, maar wat we zelf afgeleerd hebben.

Techniek

TechniekIn technische activiteiten ligt voor mij de behoefte aan ontdekken en onderzoeken. Het geeft je de mogelijkheid om in een situatie die verder van je afstaat te oefenen met experimenteren. Een experiment heeft geen goed of fout. Het lukt altijd.

Dit alles met het sausje van speelsheid en uitdaging.

Verkleden en toneelspel

Toneel / verkledenTijdelijk in de huid van een ander kruipen geeft de vrijheid om het eens helemaal anders te doen. Het biedt de ruimte om moeilijke situaties te oefenen of uit te vergroten. Het voegt humor toe en geeft je even rust van je eigen gedachten.

Aurareading

Aurareading was voor mij een vorm om mijn hooggevoeligheid in te leren zetten als een kracht in plaats van het ervaren als een last. Het gaf mij houvast in het plaatsen van gevoelens van mezelf en van anderen. Ook leerde het me luisteren naar mijn intuïtie.

Lichaamswerk

Bewustzijn in het lichaam geeft je de kans om jezelf beter te leren kennen. Het opsporen van spanningen of ongemak in het lichaam laat vaak onderliggende kwetsuren zien. Onder andere door het doen van fysieke oefeningen, toegespitst op je eigen ontwikkelingsbehoefte, kan je daar heling naar toe brengen. Dat verhoogt het plezier in je leven.

Interesse of vragen?

Jorine Broos

Jorine Broos

hooggevoelig hoogbegaafd nieuwsgierig - creatief invoelend - praktisch
Op het gebied van hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid ben ik ervaringsdeskundige.Lees meer...